Eva en Linda in Dubai - Een stad vol contrasten. Een idee voor een volgend incentive?

Dubai (maart 2015) klik hier voor de film.

 

Wij waren in Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emirate, om hotels en congreslocatie over de hele wereld te ontmoeten en contacten te leggen. Daarnaast hebben we Dubai ontdekt en gekeken naar de mogelijkheden voor incentives.

Wij vlogen met de grootste airbus van Emirates van Amsterdam naar Dubai wat al een bijzondere ervaring was. Wij vlogen economy class, de plaatsen zijn heel ruim en je merkt nauwelijks dat je in een vliegtuig zit. Bij business class zit er zelfs een bar in en er zijn suites aanwezig.

In Dubai aangekomen klopt het plaatje wat je ervan voorgesteld hebt. Hoge gebouwen, enorme bouwputten voor potentiële nog grotere gebouwen, luxe auto’s en moskeeën. De Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld 828 meter hoog.  En het enige 7 sterren hotel in de wereld Burj Al Arab.

Hotels heb je in alle smaken, kleuren, stijlen en grootte. Of je nu op zoek bent naar een budget hotel of een super deluxe hotel. Alles is mogelijk. Wij sliepen in het JW Marriott Marquis hotel. Het grootste hotel van Dubai met 1600 kamers, diverse zalen, restaurants en welness. Echt een aanrader als je met een grote groep bent. Er is een bar op de 71e verdieping, met prachtig uitzicht over Dubai.

De temperatuur was echt prima! Dit is anders in de zomermaanden wanneer het kwik oploopt naar 50 graden. Deze periode is het dan ook minder geschikt voor een activiteit. Ook al heeft ieder hotel en winkelcentrum ( +/- 50 in Dubai) airconditioning en zelfs….de bushokjes.

De winkelcentra zijn heuse MALLS, de een nog groter dan de ander. Inclusief een aquarium, skipiste en vele foodcourts. Een trip naar Dubai is niet compleet zonder trip naar de woestijn waar gegeten kan worden in tenten. Samen lurken aan een waterpijp, de bewegingen van de buikdanseres observeren en een henna tatoeage laten zetten zijn hier de mogelijkheden.

Zelf hebben we de golfbanen niet bezocht, maar ik begreep uit betrouwbare bron, dat Dubai een Mekka is voor golfers. 

Verder heeft Dubai stranden waar alle activiteiten georganiseerd kunnen worden. Waaronder kitesurfen. Een Marina waar diverse boottours mogelijk zijn. En bustours over de verschillende eilanden o.a. Palm Island. Dubai heeft ook de souks, dit zijn markten. De een is gespecialiseerd in goud, de ander in kruiden.

Denkt u eraan Dubai te boeken voor uw volgende incentive of meeting, bel ons! We delen graag onze ervaringen.

Klik hier voor de film.

Leave a Reply